A teljesítés menete

Figyelem! 2023 Március 1-től a füzet ára 1500 Ft-ra emelkedett!

A résztvevőknek az alábbi 12 kilátópontot kell felkeresni: Kő-hegy, Kada-csúcs, Asztal-kő, Vörös-kő, Dobogókő, Csikóvár(ak), Nagy-Villám, Prédikálószék, Hideglelős-kereszt, Rókaszikla, Hirsch-orom, Moli-pihenő,. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. 

Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. 

A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak/ösvények mentén, illetve azok közelében található.

A jelzett úton/ösvényen haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat! Szemetedet, kérjük, vidd haza magaddal!

Egyesületünk Visegrádi „Pirosút” névvel újabb jelvényszerző túramozgalmat indított útnak!

Figyelem! 2023 Március 1-től a füzet ára 1000 Ft-ra emelkedett!

A túra célja:

A túrázás és ezen keresztül a rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint lakókörnyezetünk, a Visegrádi-hegység bemutatása és megszerettetése.
Az igazoló füzet tartalmazza az útvonal leírását, a begyűjtendő pecsétek helyét. Nem tartalmaz azonban térképet, erről a túrázóknak kell gondoskodni!

Már hét éve annak, hogy első jelvényszerző túránkat útjára indítottuk. Folyamatosan bővítve, már hétnél tartunk. Az első, a Pilisi Kilátások volt, annak teljesítői már megközelítették a hétszázas számot. Ezeken felbuzdulva egy újabb elismerő cím elérését tesszük lehetővé, ráadásul még külön gyalogolni sem kell érte. A "Pilisi hétpróbás" cím eléréséhez nem kell mást tennetek, mint a már meglévő hét túramozgalmunkat és jelvényszerző túránkat végigjárni. A teljesítésekért kapott sorszámokat az alábbi linken letölthető igazolólapra felírni és azzal igényelni a nyakba akasztható érmet. Aki már régebben begyűjtötte a sorszámokat, annak nem kell most újra végigjárnia a túrákat, persze ha van kedve, akkor hajrá!

A teljesítés menete

A túra a Gödöllői Arborétumtól Bagig tart, hossza 19 km, tetszőleges irányból kezdhető és egy nap alatt teljesítendő.

Az útvonal végig jelzett útvonal (K-), ennek ellenére javasoljuk, hogy legyen a táskában egy Gödöllői-dombság térkép, illetve telefonra letölthető térkép applikáció (pl. Geoládák, Mapy.cz).

Az igazolófüzetben megadott pontokon található számsort a füzet megfelelő helyére kell beírni. 

A teljesítés menete

A résztvevőknek a Gödöllői-dombság 12, 300 méternél magasabb csúcsát kell felkeresnie.

Gyertyános (326,2 m), Szár-hegy (325,4 m), Bolnoka (322,5 m), Bódis-hegy (323,2 m), Margita (344,2 m), Boncsok-hegy (317,3 m), Öreg-hegy I. (304,0 m), Öreg-hegy II. (307,3 m), Magyalos-tető (309,1 m), Kálvária-hegy (306,6 m), Bajtemetés (315,9 m), Juharos (307,9 m)

A csúcsokon a megadott pontokon található számsort az igazoló füzet megfelelő helyére kell beírni. 

Ha levadásztad az összes pontot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. Az igazolófüzetben 5 útvonalat ajánlunk a csúcsok felkereséséhez (amennyiben a csúcs közelébe geoláda található azt is jelezzük).

A csúcsok mindegyike jelzett turistautak/ösvények mentén, illetve azok közelében található.

A jelzett úton/ösvényen haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat! Szemetedet, kérjük, vidd haza magaddal!

Lap tetejére