A teljesítés menete

A résztvevőknek az alábbi 12 kilátópontot kell felkeresni: Kő-hegy, Kada-csúcs, Asztal-kő, Vörös-kő, Dobogókő, Csikóvár(ak), Nagy-Villám, Prédikálószék, Hideglelős-kereszt, Rókaszikla, Hirsch-orom, Moli-pihenő,. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. 

Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. 

A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak/ösvények mentén, illetve azok közelében található.

A jelzett úton/ösvényen haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat! Szemetedet, kérjük, vidd haza magaddal!

Egyesületünk Visegrádi „Pirosút” névvel újabb jelvényszerző túramozgalmat indított útnak!

A túra célja:

A túrázás és ezen keresztül a rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint lakókörnyezetünk, a Visegrádi-hegység bemutatása és megszerettetése.
Az igazoló füzet tartalmazza az útvonal leírását, a begyűjtendő pecsétek helyét. Nem tartalmaz azonban térképet, erről a túrázóknak kell gondoskodni!

Már hét éve annak, hogy első jelvényszerző túránkat útjára indítottuk. Folyamatosan bővítve, már hétnél tartunk. Az első, a Pilisi Kilátások volt, annak teljesítői már megközelítették a hétszázas számot. Ezeken felbuzdulva egy újabb elismerő cím elérését tesszük lehetővé, ráadásul még külön gyalogolni sem kell érte. A "Pilisi hétpróbás" cím eléréséhez nem kell mást tennetek, mint a már meglévő hét túramozgalmunkat és jelvényszerző túránkat végigjárni. A teljesítésekért kapott sorszámokat az alábbi linken letölthető igazolólapra felírni és azzal igényelni a nyakba akasztható érmet. Aki már régebben begyűjtötte a sorszámokat, annak nem kell most újra végigjárnia a túrákat, persze ha van kedve, akkor hajrá!

A teljesítés menete

A résztvevőknek a Gödöllői-dombság 12, 300 méternél magasabb csúcsát kell felkeresnie.

Gyertyános (326,2 m), Szár-hegy (325,4 m), Bolnoka (322,5 m), Bódis-hegy (323,2 m), Margita (344,2 m), Boncsok-hegy (317,3 m), Öreg-hegy I. (304,0 m), Öreg-hegy II. (307,3 m), Magyalos-tető (309,1 m), Kálvária-hegy (306,6 m), Bajtemetés (315,9 m), Juharos (307,9 m)

A csúcsokon a megadott pontokon található számsort az igazoló füzet megfelelő helyére kell beírni. 

Ha levadásztad az összes pontot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. Az igazolófüzetben 5 útvonalat ajánlunk a csúcsok felkereséséhez (amennyiben a csúcs közelébe geoláda található azt is jelezzük).

A csúcsok mindegyike jelzett turistautak/ösvények mentén, illetve azok közelében található.

A jelzett úton/ösvényen haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat! Szemetedet, kérjük, vidd haza magaddal!

A bélyegzők a helyükön vannak, indulhat a "Pilisi vándorlás".

Friss hírek

Teljesítők

A mozgalommal az a célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a Pilist és a Visegrádi-hegységet. A 164 km hosszú vándorút végigjárásáért az ország minden szegletéből, akár több napra is érdemes ideutazni. Aki végigjárja a kijelölt útvonalat, és az ajánlott kitérőket, az valóban a Pilis vándorának mondhatja majd magát, hiszen szinte minden érdekes és látványos helyet megismer és minden különleges útvonalat végigjár. Mindemellett egyedi pecsétlenyomatokat is begyűjthet.

Lap tetejére