Az idei év első Sulikupa túráját február 25-én, szombaton tartjuk. Címe: 1-2 kör a Dera-szurdokban.

Találkozó Pilisszentkereszt határában, a szurdok alsó bejáratánál lévő nagy parkolóban 8:30-kor. Táv 4,7 vagy 6,7 km, a szintemelkedés pedig 161 vagy 220 m lesz. Mi mindkét kört bejárjuk, de akinek elég egy kör, természetesen azért is megkapja az igazoló bélyegzőt. 

A 2009 óta működő eseménysorozat célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természetjárást. Vegyék észre a természet szépségeit. Érdekes helyekre jussanak el és esetleg izgalmas túrákon vegyenek részt. A sorozatban a 2023-as év során a résztvevők kilenc vezetett (5-15 km-es) gyalogtúrán vehetnek részt. A gyerekek az első túrán kapják meg igazoló (pecsétgyűjtő) füzetüket. Ennek ára az idei évben nem terheli a résztvevőket, de adományokat természetesen elfogadunk érte. Három túrán való részvétel után egy kitűzőt adunk emlékbe, aki pedig legalább 6 túrát teljesít és ezt az igazoló füzetében a megfelelő pecsétekkel igazolni tudja, névre szóló serleget kap elismerésül.

Hamarosan indul  a várva várt Mikulás túra ! Idén December 10-én szombaton este 17 órakor  indulunk útnak az erdőbe és kutatjuk fel  a szánról leesett ajándékokat.

 

Következő sulikupa túránkat november 5-én tartjuk. Ezúttal kicsit távolabbra utazunk és nem a Pilisben, vagy a Visegrádi-hegységben, hanem a Gödöllői-dombságban túrázunk majd.

Május 7-én tartjuk a soron következő túránkat. Ez, az idei évben már a negyedik lesz. Találkozó 8.30-kor Kesztölc, Csurgó buszmegállónál.

Lap tetejére