Magunkról

Bankszámla számunk:16200137-18561713Adószámunk:18030435-1-13Tisztségviselők: Elnök:    Bohner Zoltán Elnökhelyettes: Czövek [...]

Sulikupa 2024_4. túra

Idei negyedik Sulikupa túránkat május 11-én járjuk végig. Indulás 8:15-kor Esztergom, Búbánatvölgy parkolójából.

Sulikupa 2024_5. túra

Idei ötödik Sulikupa túránkat június 1-én kezdjük és 2-án fejezzük be! Indulás szombaton, 17:00-kor Dömös parkolójából.

"Jó kilátások!" Visegrádi-hegység

A teljesítés menete A Postai díjak emelkedése miatt nekünk is emelnünk kell a túrafüzetek küldésekor felszámolt árat. Mivel egy [...]

Visegrádi "Pirosút"

Egyesületünk Visegrádi „Pirosút” névvel újabb jelvényszerző túramozgalmat indított útnak! A Postai díjak emelkedése miatt nekünk [...]

Pilisi hétpróbás

Már hét éve annak, hogy első jelvényszerző túránkat útjára indítottuk. Folyamatosan bővítve, már hétnél tartunk. Az első, a Pilisi [...]

Üdvözlünk a Piliscsabai Természetjáró Egyesület (PI-TE) weboldalán!

Engedjetek meg egy rövid bemutatkozást, melyből kiderül, honnan indultunk és merre is tartunk:

A Piliscsabai Természetjáró Kör 2004. március 15-én alakult. Alapvető célkitűzésünk a kezdetek óta nem változott: "Elsősorban gyalogtúrákat szervezünk és vezetünk hazánk tájainak megismerésére, egészségünk megőrzésére és szabadidőnk hasznos eltöltésére. Részt veszünk különböző túramozgalmakban és teljesítménytúrákon. Tagjaink sorába várunk mindenkit, aki szeret túrázni és turistához méltóan viselkedik, a túrázás írott és íratlan szabályait betartja.”
-Részlet a megalakuláskor közzétett felhívásból.

Az első év az ismerkedéssel telt, de 2005-től már "szabályos", túrajelentésekkel adminisztrált túrákat tettünk. Jó hangulatú családi kirándulások zajlottak a környéken. Később a teljesítménytúrákon való részvételre került a hangsúly és elkezdődött az MTSz-pontok gyűjtése is, a különféle természetjáró fokozatok elérése érdekében. Évről évre nőtt a megtett kilométerek, leküzdött szintek és így a túrákért kapható pontok száma is.

2009. végén merült fel a gondolat, hogy önálló jogi személyiséggel rendelkező, igazi egyesületet hozzunk létre. December 27-én meg is tartottuk alakuló közgyűlésünket. A Pest Megyei Bíróság 2010 májusban jegyezte be egyesületünket, azóta "hivatalosan" működünk.
Teljesítménytúrák rendezésén kívül már több jelvényszerző túrát és túramozgalmat is működtetünk.Ezeket a pilisi túrákat már több, mint 15.000 túrázó járja, illetve járta be.

 

Egyesületünk a Magyar Természetjáró Szövetség tagja. A tagsági díjunk jelenleg 2.000 Ft/év, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/év. Tagságunk létszáma jelenleg megközelíti az 50 főt.


A 2016-os adóévtől fogadni tudjuk a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásait is. A befolyó összeget túramozgalmaink működtetésére, túrák szervezésére és teljesítménytúrák rendezésére fordítjuk majd.

Kérünk, hogy az adóbevallásod rendelkezési nyilatkozatára a következő adószámot írd: 18030435-1-13    Köszönjük!

Minden túrázni szerető, természetbe vágyó embert várunk körünkbe, meghirdetett túráinkon pedig azokat is szívesen látjuk, akik nem tagjai szervezetünknek, de egyetértenek alapelveinkkel, vagy csak túráznának egy jót!

Piliscsabai Természetjáró Egyesület

Csatlakozz!

Túrázz!

Túrázz!

Segíts!

Segíts!

Lap tetejére