A teljesítés menete

A Postai díjak emelkedése miatt nekünk is emelnünk kell a túrafüzetek küldésekor felszámolt árat. Mivel egy postakész A5 méretű boríték már 725 ft-ba kerül, március 1-től küldeményenként 700 ft-ot számlázunk ki. Köszönjük a megértést.  

A résztvevőknek az alábbi 12 kilátópontot kell felkeresni: Kő-hegy, Kada-csúcs, Asztal-kő, Vörös-kő, Dobogókő, Csikóvár(ak), Nagy-Villám, Prédikálószék, Hideglelős-kereszt, Rám-hegy (Róka-szikla helyett!), Hirsch-orom, Moli-pihenő,. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. 

Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. 

A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak/ösvények mentén, illetve azok közelében található.

A jelzett úton/ösvényen haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat! Szemetedet, kérjük, vidd haza magaddal!

 

Díjazás

A teljesítőket sorszámozva rögzítjük, és egy festett bronzjelvénnyel jutalmazzuk. 

Tintapárnát feltétlenül vigyetek magatokkal!

 

Az igazolófüzet jelenleg négy helyen vásárolható meg (1500 Ft/db)

- Piliscséven a virágboltban. A virágbolt márciustól novemberig a Béke út 68. szám alatt működik, novembertől márciusig pedig a Hősök tere 1 szám alatt!

- Leányfalun Tóth Gábor tagtársunknál (06209441527, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- Hiripi Gábor tagtársunknál 1082 Budapest, Baross u. 84. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- Hiripi Gábor tagtársunknál 2119 Pécel, Szent Imre krt. 57. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 - A füzet kérhető postai úton az Egyesület e-mail címén ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A túrafüzetek postai szállítással történő megrendelésének menete a következő:

Már mi is átálltunk az elektronikus számlázásra (számlázz.hu-t használjuk), ezért e-mailben küldjetek egy számlázási és egy postázási címet (cég esetén adószámot is, sőt ha jól tudom, januártól már magánszemély esetén is fog kelleni az adószám). A számlát válasz email-ben küldjük, azon minden adatunk rajta lesz, ami az utaláshoz kell. Egyidejűleg postára is adjuk a füzeteket. Utaláskor, a megjegyzésbe a számla számát írjátok majd. A fizetésre 10 nap áll a rendelkezésetekre. Füzetek postázási költsége küldeményenként 700 Ft.

A füzet ára tartalmazza a díjazást (festett bronz jelvény) is, nem tartalmazza azonban a díjazás postaköltségét! Arra kérjük azokat, akik postán küldik be füzeteiket, és úgy is szeretnék visszakapni azokat, mellékeljenek egy felbélyegzett válaszborítékot. Csak ajánlott levélben küldünk vissza füzeteket, illetve jelvényeket. 

 

Az elbírálandó füzeteket az alábbi címre várjuk:

Czövek András 2081 Piliscsaba Kisfaludy utca 3.

A leigazolt füzeteket a díjazásokkal minden hónap első hetében postázzuk vissza, összegyűjtve az addig beérkezőket. Kérünk legyetek türelemmel! 

 

A felkeresendő kilátóhelyek

A Kő-hegy Pomáz fölött található, egykoron Petőfi Sándor is megpihent itt. Kilátópontja (Petőfi-pihenő) 350m-es magasságban van. Legkönnyebben Pomázról érhetitek el, a Z jelzésen.

A Kada-csúcs Szentendre felett található. Magassága 272m. Megközelíthető a Pap-szigettől induló Z+, majd ZΔ  jelzésen.

Az Asztal-kő megközelíthető Szentendre Pismány autóbusz fordulótól induló S sáv jelzésen. A sárga sáv jelzéstől, ösvényen 250 méterre található a dobozunk.

Vörös-kő Leányfalu/Tahitótfalu felett található 521 m magasan. Itt épült meg a felszabadulási emlékmű 1946-48 között. Legegyszerűbben Leányfalu központjából induló P sáv jelzésű úton lehet megközelíteni.

Csikóvár(ak) Pomáz-Pilisszentkereszt között lévő útról jobbra a "Csikóváraljai menedékház" buszmegálló után. Be lehet autózni egy parkolóig, ahonnan a zöld négyzetet vezet a Gyopár-forrásig. Onnan a zöld O eddig a pontig: N47 40.093 E18 59.186, innen jobbra az ösvényen a kilátópontunkig.

Dobogókő a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja a maga 699 méterével. Alatta találjuk a Thirring-körutat. Dobogókőn szintén keresztülhalad az Országos Kéktúra. A bélyegzőhelyünk a Rezső-kilátónál található, amit az Eötvös Lóránd menedékháztól a Piros és a Sárga sávot követve tudtok elérni.

A Nagy-Villám Visegrád felett található a maga 377 méterével. Tetején található a Zsitvay Tiborról elnevezett kilátó. A KΔ jelzésen érjük el.

Prédikálószék Dömös település felett található 639 magasan, s rajta az újonnan épült kilátó. Innen az egyik legszebb a kilátás a Dunakanyarra! Dömös településről legszebb a megközelítése a P sáv, majd a PΔ jelzésű turistaúton.

Hideglelős-kereszt Esztergom-Búbánatvölgy felett található, egykori kőbánya felett, rálátás a Helembára, illetve a Dunára. Búbánatvölgyből a PΔ jelzésű turistaúton kereshetjük fel.

Rókaszikla Búbánatvölgyi-tavak felett található, szép kilátást adó csúcsa, rálátással a Szamár-hegyre is. Búbánatvölgyből a P sáv turistaúton kell menni a Savó-kúti-tisztásig, majd onnan a P+ jelzésen a  Dobogó-hegyig, onnét ösvényen leereszkedni a pecsételő pontunkig.

Rám-hegy (Róka-szikla helyett!!) Dobogókőről, vagy a Rám-szakadék fölső végétől (Árpád-vár) közelíthető meg a Zöld négyzet jelzésen, egy rövid Zöld háromszög kitérővel.

Hirsch-orom Pilisszentlélek és Pilismarót között található a P sáv mentén. Hirsch István emlékére állították a millennium évében. 

Moli-pihenő az OKT útvonalán található a Borjúfő felett. Célszerű Visegrádról megközelíteni.

 

Itiner

Egyszerűség kedvéért készítettünk egy letölthető gdb. fájlt, itt áttekintheted, hogy merre is találod a dobozokat.

Túra GPS nagy segítség lehet.

Letölthető gdb. fájl