„A Magyar Természetjáró Szövetség az 1987-ben létrehozott Magyar Természetbarát Szövetség jogutódja, az 1913-ban létrehozott Magyar Turista Szövetség utódja, és az 1873 óta alakult magyar természetjáró szervezetek hagyományainak folytatója és ápolója”.

Így a Szövetség idén 110 éves. Ez alkalomból, útjára indították az MTSZ 110 emléktúra sorozatot. Ennek részleteit ITT találjátok!

A túrasorozat részeként a Piliscsabai Természetjáró Egyesület, "Itt lakunk Mi" címmel hirdet nyílt túrát maximum 50 fő részére!. Az eseményen igyekszünk bemutatni a résztvevőknek lakóhelyünk környékét, nevezetességeit és kedvenc helyeinket. Kiindulópont Piliscsaba vasútállomás. Itt rengeteg autónak van parkolóhely, de aki teheti, jöjjön inkább tömegközlekedve! 

2020. június 27. és július 1. között magukat általános iskolásnak vallók számára rendezünk vándortábort. Szennáról indulunk és megpróbálunk eljutni Nagykanizsáig a Dél-Dunántúli Kéktúrán.

A Köménymagtábor egy önellátó tábor, ami azt jelenti, hogy mi visszük a sátrakat és az ennivalóról mindenki maga gondoskodik. A résztvevők útközben köménymagokat gyűjtenek, amiket a tábor végén nyereményekre lehet beváltani.

A teljes tábor költsége 10000 (tízezer) forint/fő alatt szokott alakulni, ami fedezi az utazás, a belépők és a kéktúrás igazolófüzet költségeit.

Helyek korlátozott számban még elérhetők. További információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Az idei évre 18 km turistaút jelzéseinek felújítására pályáztunk. A Magyar Természetjáró Szövetség el is fogadta pályázatainkat. Ez első hallásra nem tűnik soknak, de ha valaki már csinált ilyesmit, az bizony tudhatja, hogy milyen nagy munka akár egyetlen kilométer szakszerű felújítása is. Ezt nehezíti még, ha az adott szakaszon több turistajelzés is halad fonódva, vagy, ha a szabványnál jóval nagyobb jelzések csúfítják a fákat. A szabályzat szerint, a nem gyalogos, a zarándok és a tematikus utakat nem kell felújítani, de a mi csapatunk nem az a csapat, amely fél munkát végezne. Ha már csináljuk, csináljuk rendesen. 

Szombaton ismét Jelzést festettünk. A Pilisen végig vezető Zöld sávot tűztük ki célul.

Nekiláttunk az idei évre vállalt jelzésfelújításoknak. Kezdésnek a Kék O jelzést festettük újra Piliscsévtől a Wass Albert fáig.

Lap tetejére