„A Magyar Természetjáró Szövetség az 1987-ben létrehozott Magyar Természetbarát Szövetség jogutódja, az 1913-ban létrehozott Magyar Turista Szövetség utódja, és az 1873 óta alakult magyar természetjáró szervezetek hagyományainak folytatója és ápolója”.

Így a Szövetség idén 110 éves. Ez alkalomból, útjára indították az MTSZ 110 emléktúra sorozatot. Ennek részleteit ITT találjátok!

A túrasorozat részeként a Piliscsabai Természetjáró Egyesület, "Itt lakunk Mi" címmel hirdet nyílt túrát maximum 50 fő részére!. Az eseményen igyekszünk bemutatni a résztvevőknek lakóhelyünk környékét, nevezetességeit és kedvenc helyeinket. Kiindulópont Piliscsaba vasútállomás. Itt rengeteg autónak van parkolóhely, de aki teheti, jöjjön inkább tömegközlekedve! 

2023.06.03-án indulás 8:30-kor. A táv extra kitérők nélkül 16,2 km. A szintemelkedés +/-548 m lesz. A két lehetséges kitérővel is 20 km alatt maradunk. Ezeket majd menet közben a résztvevőkkel közösen alakítjuk. Több túramozgalmunk bélyegzőhelyét is érintjük és lesznek nálunk túrafüzetek, hátha valaki azokhoz is kedvet kap majd. A túrán való részvétel ingyenes!

Az útvonal: Piliscsaba - Piliscsév - Eszperantó-forrás (vízvételi lehetőség) - Csévi-barlang - Basina - Dévényi Antal-kilátó - Klotildliget, Kisgulya. A célban zsíros kenyérrel és egy kis frissítővel vendégeljük meg a csapatot. Utána már csak egy rövid séta vissza a vasútállomásig. 

A túra élvezhetősége miatt maximum 50 fő jelentkezését tudjuk fogadni. A jelentkezés a mai napon (05.03-án) indul az alábbi linken:

Jelentkezés!

Öltözzetek az időjárásnak megfelelően, rétegesen! Egy kis enni-innivaló legyen nálatok! Célba érkezés várhatóan 15-16 óra között.

A tervezett útvonalat ITT tudjátok megnézni!

Ha kérdésetek lenne a túrával kapcsolatban, írjatok nekünk, igyekszünk megválaszolni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.