Javában tombol a nyár, de a túrázó ilyenkor sem lazsál. Bár honlapunkra már rég nem került fel új beszámoló, ez nem azt jelenti, hogy nem csinálunk semmit, hanem sokkal inkább azt, hogy rengeteg tennivalónk közepette nincs időnk beszámolókat írni.
A nyár beköszöntével szünetet tartunk a kéktúra  vándorlásban és a jelzésfestésé a főszerep.  Még 2014 őszén kezdtük el a lakóhelyünket körülvevő  turistautak jelzéseinek felújítását, és mostanra minden úttal végeztünk.

 

Felújítottuk a P sáv jelzést Piliscsévtől a Pilis-nyereg felé a S sáv keresztezéséig (2,8km).  A S sávot Klastrompusztától egészen Pilisvörösvár határáig újra festettük (11,2km). Ennek a szakasznak a Vörös-hegytől Pilisvörösvárig terjedő 2km-ét az MTSZ-nél elnyert pályázatból tudtuk finanszírozni. Egy másik P sáv jelzést is felújítottunk, ez pedig a Pilisszántó és a Kopár csárda (10-es út) közötti  turistaút (10,4km).  Szintén az MTSZ –nél nyert pályázat fedezte a Piliscsév és Pilisjászfalu közötti K+ teljes felújítását (2,8km).  A harmadik pályázatunk a Kopár csárda mögötti P körsétaútra volt (3,2km).  Ez is sikeres lett, ezúton is köszönjük a Magyar Természetjáró Szövetség anyagi támogatását.  Fel lett még újítva a S+ jelzés is Pilisszántó és a Cigány puszta között (2,6km). Természetesen a fonódó Mária és Magyar Zarándok utak is újra felfestésre kerültek.
A felújításokon kívül egy új jelzett út is kialakításra és felfestésre került. Ez a  S négyzet,  a Vörös-hegy esőházától vezet Klotildliget vasútállomásig. Hossza 2km.
Így összességében 35km-nyi utat festettünk.  Köszönet a résztvevőknek!
A Pilisi Parkerdővel szerződve kerékpáros jelzéseket is festettünk.  Piliscsév és Klastrompuszta között, valamint az Iluska-forrás és Pilisvörösvár között S biciklist, Klastrompuszta és Pilisszántó között Z biciklist, Klotildliget és Pilisszántó között pedig, K biciklist festettünk.  Ez összesen 14km volt.
A leglátványosabb munka a Kopár csárda mögötti P körsétaút volt.  Ennek Ny-i ága (a kis hídtól balra) gyakorlatilag követhetetlen volt, de most már bárki elindulhat rajta. A vonalvezetése csodaszép, akár a felfestett jelzések.  Akár kisgyerekkel is végig lehet járni, ráadásul a csárdánál lévő hatalmas parkoló remek kiindulási pont. Hossza 3,2km, szintemelkedése pedig 100m.  A legmagasabb pontja a Vörös-hegy (Gyula pihenő), ahol a Pilisi kilátások bélyegzőjével szép lenyomat is készíthető, de csak ha visztek tintapárnát!

 

Akik részt vettek a festésekben:
Bobák László, Krasznai Gyöngyi, Bobák Péter, Ott Luca, Ott Kristóf, Ott Róbert, Bars Mária, Szopkó László, Bohner Laura, Bohner Eszter, Bohnerné Zsófi, Polefkó Andrea,  Kellner Anita, Borzsák István, Telepó Anikó, Simó Gábor,  Dorogi László, Lómen Mónika, Horváth Kinga, Szentpéteri Lili, a dorogi Zrínyi Iskola 6.b osztályos tanulói, akik ősszel már 7.-esek lesznek, Bohner Zoltán.
Mindenki szabadidejéhez mérten segített, köszönünk minden segítséget és közreműködést!
Most jöhet egy kis pihenő, majd szeptembertől folytatódik a kéktúra vándorlás és a Sulikupa túrasorozat is.

A munkákról jónéhány fotó is készült, ezeket itt nézhetitek meg!