Idei ötödik Sulikupa túránkat június 1-én kezdjük és 2-án fejezzük be! Indulás szombaton, 17:00-kor Dömös parkolójából.

Gyülekező 16:45-től, ne késsetek! Ha jól tudom, a parkoló 18 óráig fizetős. Útvonalunk: Dömös - Szentfa-kápolna - Vadállókövek - Prédikálószék. Fent alszunk egyet, és másnap reggel lejövünk a Nyalka-bérc felé. Útközben a "Jó kilátások" egy pontját is érintjük! Ez nem más, mint maga a Prédikálószék, ahonnan remek panoráma tárul elénk a Dunakanyarra.

A táv felfelé 4,3 km, a szintemelkedés pedig +537 m lesz.

A tervezett útvonalunk felfelé.

Másnap (aki nem alszik fent, annak még aznap este) a táv lefelé 7,8 km, a szintemelkedés pedig +34 m és -576 m lesz.

A tervezett útvonalunk lefelé.

Öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen! Ital legyen nálatok és tartson ki reggelig. Mivel nincs tűzgyújtási tilalom hirdetve, aki hoz magával, süthet szalonnát, kolbászt, vagy amit szeretne, de hideg kaja is megteszi.

A fent alváshoz elég egy derékalj és egy hálózsák, ha lesz elég hely a kilátó szintjein. Ha túl sokan leszünk, vagy rajtunk kívül még sokan akarnak fent aludni, akkor lehet, hogy nem jut mindenkinek hely. Erre az esetre, akinek van és fel bírja cipelni, hozzon sátrat is. Tuti száraz idő esetén egy függőágy is megteszi. Valami melegebb ruha is legyen nálatok, mert az éjszaka még hűvös lehet!

A felfelé vezető út közepe igen meredek, néhol majdnem négykézlábas!

A kiindulópont megtalálásában segít a Google maps!

 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Az idei Sulikupa szezon túrái a "Jó kilátások -  Visegrádi-hegység" túramozgalmunkra épülnek. Annak kilátópontjait fogjuk felkeresni a túrák alkalmával. Aki a Sulikupán túl e mozgalmat is szeretné teljesíteni, egy szép jelvényért, annak meg kell vásárolnia a szükséges túrafüzetet. A füzet ára 1500 Ft/db. Minden túrán lesz nálunk néhány belőle, nem kell külön köröket futni a beszerzéséért!