Beindult a "Pilisi Kilátások" mozgalom!!!

Friss hírek

Teljesítők

 

A Postai díjak emelkedése miatt nekünk is emelnünk kell a túrafüzetek küldésekor felszámolt árat. Mivel egy postakész A5 méretű boríték már 725 ft-ba kerül, március 1-től küldeményenként 700 ft-ot számlázunk ki. Köszönjük a megértést.  

A teljesítés menete:

A résztvevőknek az alábbi kilátópontokat kell felkeresni: Fekete-hegy, Kétágú-hegy, Fekete-kő, Kémény-szikla, Pilis, Basina, Nagy-Kopasz, Vörös-hegy, Oszoly, Hosszú-hegy, Nagy-Kevély. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. Tintapárnát feltétlenül vigyetek magatokkal!!

Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

 

 

Az igazolófüzet megvásárolható 1500 Ft/db áron:

- Piliscséven a virágboltban. A virágbolt márciustól novemberig a Béke út 68. szám alatt működik, novembertől márciusig pedig a Hősök tere 1 szám alatt!

- Leányfalun Tóth Gábor tagtársunknál (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- Hiripi Gábor tagtársunknál 1082 Budapest, Baross u. 84. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- Hiripi Gábor tagtársunknál 2119 Pécel, Szent Imre krt. 57. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- A dorogi uszodában minden nap 6-20 óráig (illetve, nyitvatartási időben).

- A füzet kérhető postai úton az Egyesület e-mail címén ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).A túrafüzetek postai szállítással történő megrendelésének menete a következő: Már mi is átálltunk az elektronikus számlázásra (számlázz.hu-t használjuk), ezért e-mailben küldjetek egy számlázási és egy postázási címet (cég esetén adószámot is). A számlát válasz email-ben küldjük, azon minden adatunk rajta lesz, ami az utaláshoz kell. Egyidejűleg postára is adjuk a füzeteket. Utaláskor, a megjegyzésbe a számla számát írjátok majd. A fizetésre 10 nap áll a rendelkezésetekre. Füzetek postázási költsége küldeményenként 700 Ft.

A füzet ára tartalmazza a díjazást (festett bronz jelvény) is, nem tartalmazza azonban a díjazás postaköltségét! Arra kérjük azokat, akik postán küldik be füzeteiket, és úgy is szeretnék visszakapni azokat, mellékeljenek egy felbélyegzett válaszborítékot. Csak ajánlott levélben küldünk vissza füzeteket, illetve jelvényeket. 

Az elbírálandó füzeteket nem egyesületünk címére, hanem egyik tagtársunk címére várjuk:

Czövek András 2081 Piliscsaba Kisfaludy utca 3.

A leigazolt füzeteket a díjazásokkal minden hónap első hetében postázzuk vissza, összegyűjtve az addig beérkezőket. Kérünk legyetek türelemmel! A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva.

 

A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak mentén található.

A jelzett úton haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat!

Díjazás:

A teljesítőket sorszámozva rögzítjük, és egy festett bronzjelvénnyel jutalmazzuk! 

Kérjük, ha valamelyik pecsételőhelyen rongálást észleltek (sajnos már volt ilyen), jelezzétek felénk, lehetőleg egy fotó kíséretével, hogy tudjuk, mire számítsunk. Ebben az esetben elfogadunk igazolásképpen egy fényképet is!

 

 

A felkeresendő helyek rövid leírása:

A Kétágú-hegy a Pilis-vonulat hosszan elnyúló gerince. Kilátópontja 504m-es magasságban van. Legkönnyebben Kesztölcről érhetitek el, a K Z ZΔ jelzéseken.

A Fekete-hegy Pilisszentlélek és Kesztölc között helyezkedik el. Magassága 558m. Mindkét irányból megközelíthető a Z+ jelzésen.

A Fekete-kő (Hrebeny) megközelíthető a Pilis-nyeregből a ZΔ, vagy a Kétbükkfa-nyeregből a Z+ZΔ jelzéseken.

Kémény-szikla, a Klastrompusztától É-ra lévő sziklabástya neve. A pálos kolostor romjaitól a S Z+ ZΔ jelzéseken, vagy a „Vörös úton” a PΩ P Z+ ZΔ útvonalon közelíthető meg.

A Pilis a Dunántúli-középhegység legmagasabb hegye. A bélyegző azonban nem a legmagasabb ponton, hanem a D-i oldal kisebbik tisztásán található. Megközelíthető a Kétbükkfa-nyeregből, vagy Pilisszántóról a Z jelzésen egy nagyon rövid ZΔ kitérővel.

A Basina 378m magas sziklája a Csévi-barlang fölött található. Legkönnyebben Piliscsévről érhető el a P majd a Pincefalutól a PΔ jelzésen.

A felkeresendő kilátóhelyek:

A Nagy-Kopasz 447m-es teteje (ahol remélhetőleg hamarosan kilátó is épül) Piliscsabához van a legközelebb. A vasútállomásról az új KΔ jelzésen juthatsz el a bélyegzőhöz.

A Vörös-hegy-en 370m-es magasságban található Gyula pihenő a 10-es út mentén álló Kopár csárdától közelíthető meg a P vagy a P↺ jelzésen.

A Hosszú-hegy-re a Szántói-nyeregből a Z jelzésen, vagy a Csobánkai-nyeregből a K Z jelzéseken juthatsz fel a legkönnyebben.

Az Oszoly-csúcsra, ha nem vagy sziklamászó, Csobánka központjából a S+ SΔ jelzéseket követve tudsz felmenni.

A Nagy-Kevély 534m-es csúcsa sokfelől megközelíthető. Budapestről (Csillaghegy) a P-on, a 10-es út felől a K P vagy Z P jelzésű turistautakon. Mehetsz Csobánka felől is a P-on, de legközelebb Pilisborosjenőhöz van, ahonnan a P P útvonalon juthatsz fel.

Néhány fotó az eddig kihelyezett pecséttartó ládákról és a kilátásokról!

Letölthető GPX file

Az itt leírtakat nem kell betartani. A leírások csak tájékoztató jellegűek. Vegyél elő egy Pilis térképet és tervezd meg túráidat, ahogy neked tetszik!