A Postai díjak emelkedése miatt nekünk is emelnünk kell a túrafüzetek küldésekor felszámolt árat. Mivel egy postakész A5 méretű boríték már 725 ft-ba kerül, március 1-től küldeményenként 700 ft-ot számlázunk ki. Köszönjük a megértést.  

A teljesítés menete

A résztvevőknek a Gödöllői-dombság 12, 300 méternél magasabb csúcsát kell felkeresnie.

Gyertyános (326,2 m), Szár-hegy (325,4 m), Bolnoka (322,5 m), Bódis-hegy (323,2 m), Margita (344,2 m), Boncsok-hegy (317,3 m), Öreg-hegy I. (304,0 m), Öreg-hegy II. (307,3 m), Magyalos-tető (309,1 m), Kálvária-hegy (306,6 m), Bajtemetés (315,9 m), Juharos (307,9 m)

A csúcsokon a megadott pontokon található számsort az igazoló füzet megfelelő helyére kell beírni. 

Ha levadásztad az összes pontot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. Az igazolófüzetben 5 útvonalat ajánlunk a csúcsok felkereséséhez (amennyiben a csúcs közelébe geoláda található azt is jelezzük).

A csúcsok mindegyike jelzett turistautak/ösvények mentén, illetve azok közelében található.

A jelzett úton/ösvényen haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat! Szemetedet, kérjük, vidd haza magaddal!

 

Díjazás

A teljesítőket sorszámozva rögzítjük, és egy festett bronzjelvénnyel jutalmazzuk. 

 

Az igazolófüzet jelenleg négy helyen vásárolható meg (ára 1800 Ft/db)

- Hiripi Gábor tagtársunknál 2119 Pécel, Szent Imre krt. 57. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- Hiripi Gábor tagtársunknál 1082 Budapest, Baross u. 84. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- Tóth Gábor tagtársunknál, Leányfalun (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- A füzet kérhető postai úton az Egyesület e-mail címén ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). 

A túrafüzetek postai szállítással történő megrendelésének menete a következő:

Már mi is átálltunk az elektronikus számlázásra (számlázz.hu-t használjuk), ezért e-mailben küldjetek egy számlázási és egy postázási címet (cég esetén adószámot is, sőt ha jól tudom, januártól már magánszemély esetén is fog kelleni az adószám). A számlát válasz email-ben küldjük, azon minden adatunk rajta lesz, ami az utaláshoz kell. Egyidejűleg postára is adjuk a füzeteket. Utaláskor, a megjegyzésbe a számla számát írjátok majd. A fizetésre 10 nap áll a rendelkezésetekre. Füzetek postázási költsége küldeményenként 700Ft.

A füzet ára tartalmazza a díjazást (festett bronz jelvény) is, nem tartalmazza azonban a díjazás postaköltségét! Arra kérjük azokat, akik postán küldik be füzeteiket, és úgy is szeretnék visszakapni azokat, mellékeljenek egy felbélyegzett válaszborítékot. Csak ajánlott levélben küldünk vissza füzeteket, illetve jelvényeket. 

 

Az elbírálandó füzeteket az alábbi címre várjuk:

Hiripi Gábor 2119 Pécel,  Szent Imre krt. 57.

A leigazolt füzeteket a díjazásokkal minden hónap első hetében postázzuk vissza, összegyűjtve az addig beérkezőket. Kérünk legyetek türelemmel! 

 

A felkeresendő csúcsok

Gyertyános (326,2 m) - Mogyoród községtől délre, a Z háromszög jelzés mentén. Csúcsán áll a Szent László kilátó és kápolna. A szám a kilátó melletti öreg fán található.

Szár-hegy (325,4 m) - A S háromszög turistaút vezet át rajta, a csúcsán egy kis tisztás található. A szám a tisztás szélén álló öreg fán van, az ösvényről jól látható.

Bolnoka (322,5 m) - A Z jelzésű turistaút úttörésétől ÉK-i irányban található, csúcskővel jelzett mellékcsúcsot kell felkeresnünk.

Bódis-hegy (323,2 m) - A S jelzésű szekérút és a nyiladék metszéspontjában találjuk a kódot (csúcskő nincs!).

Margita (344,2 m) - Megtalálása nem okozhat gondot, a Pest megyei piros jelzés átvezet rajta. A szám a geodéziai torony bejárattal ellentétes oldalán található.

Boncsok-hegy (317,3 m) - A távvezetéktől DK-i irányban, sűrű aljnövényzetű fiatalosban találjuk a csúcskövet. Tőle ÉK-i irányban húzódik egy ÉNy-DK irányú szekérút, arról érdemes próbálkozni.

Öreg-hegy I. (304,0 m) - a Z jelzésű út autópálya-felüljárójától (kék színű korlát) egy kerítést megkerülve, vagy kétszer átbújva az ÉNy-DK irányú nyiladékban találjuk magunkat, és attól ÉK-i irányban egy jellegzetes kiemelkedésen találjuk a csúcsot (a nyiladékból néhány felfestett fehér háromszög is kalauzol).

Öreg-hegy II. (307,3 m) - A mikrohullámú állomás mellett, az oda felvezető műút végénél, egy füves részen találjuk a csúcskövet, szám a kő hátulján.

Magyalos-tető (309,1 m) - a bekerített területen található a csúcs, a S jelzés közelében. A csúcstól ÉNy-ra lévő nyeregnél egy kerítéskapun be tudunk menni a turistaútról (jellegfa a fiatalosban), innen némi bozótharc árán juthatunk fel a csúcsra.

Kálvária-hegy (306,6 m) - A Honvédsíroktól (Isaszeg) DNy-i irányban, a jelzett kövesútról a kerítéssaroknál a nyiladékba a kerítés mentén DNy felé kell letérni, ahonnan fehér háromszögek vezetnek a csúcskőhöz.

Bajtemetés (315,9 m) - Péceltől déli irányban, egy elhagyott katonai területen van a csúcs, ahol található egy geodéziai torony (annak ajtaja felett a szám). Megközelíthető Pécelről aszfalt úton a Nemzeti Történeti Emlékparkig, majd onnan egy földúton, illetve a piros jelzésből kiágazó piros +, majd piros háromszög jelzésen. Másik megközelítési lehetőség Pécel Kishársas részéről a piros + jelzésen.

Juharos (307,9 m) - A Valkói Erdészet vadaskertjében található, a piros háromszög jelzés mentén. A csúcskövet mi sem találtuk meg, a csúcs és egy magasles közelében, az út ÉK-i oldalán lévő határkaró számát írjuk fel (mellette egy fán fehér háromszögek)! Figyelem! Az Erdészet időszakosan megtilthatja a belépést a területre! Ekkor ne kíséreljünk meg bemenni!!!

 

Itiner

Egyszerűség kedvéért készítettünk az ajánlott túrákhoz útvonalterveket, melyeket a lenti linkekre kattintva megtekinthetsz a Természetjárón. Itt áttekintheted, hogy merre is találod a csúcsokat.

Túra GPS, vagy mobiltelefonos applikáció (pl. Geoládák) nagy segítség lehet.

Túra 1 (9 km, 283 m)

Túra 2 (9,9 km, 275 m)

Túra 3 (12,8 km, 193 m)

Túra 4 (15,9 km, 334 m)

Túra 5 (3,7 km, 125 m)

Ha nagyon kemény vagy és egyben szeretnéd az összes csúcsot levadászni, akkor ezt a túrát ajánljuk.