A 2009 óta működő eseménysorozat célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természetjárást. Vegyék észre a természet szépségeit. Érdekes helyekre jussanak el és esetleg izgalmas túrákon vegyenek részt.

A sorozatban a 2024-es év során a résztvevők kilenc vezetett (5-10 km-es) gyalogtúrán vehetnek részt. A gyerekek az első túrán kapják meg igazoló (pecsétgyűjtő) füzetüket. Ennek ára az idei évben nem terheli a résztvevőket, de adományokat természetesen elfogadunk érte. Három túrán való részvétel után egy kitűzőt adunk emlékbe, aki pedig legalább 6 túrát teljesít és ezt az igazoló füzetében a megfelelő pecsétekkel igazolni tudja, névre szóló serleget kap elismerésül.

 

A túrákon bárki részt vehet 5-99 éves korig, azonban csak általános iskolások (és kitartó nagyobb óvodások) jelentkezhetnek a túrasorozatba és a végső serleg díjazásban is csak ők részesülhetnek. A díjátadásra hagyományosan, a decemberi „Mikulástúrán” kerül sor. Igyekszünk körtúrákat szervezni, hogy az indulási és a végpont egy helyen legyen. A kiindulási helyekre való eljutást a túrázóknak kell megoldaniuk. Ebben számítunk a szülők aktív segítségére. A túrák során a Visegrádi-hegység „Jó kilátópontjait” keressük majd fel. Természetesen egy éjszakai túra sem hiányozhat. A túrák különböző nehézségűek és hosszúságúak lesznek, de mindenki számára teljesíthetőek. A résztvevők maguk választhatnak 6 vagy akár 9 nekik megfelelő túrát. Feltétel, hogy a 9 év alattiak csak szülői kísérettel vehetnek részt a túrákon, de a legjobb, ha minden gyereket elkísérnek a szüle. Így a túrák közösségépítő ereje még hatékonyabb. A részletekről folyamatosan értesülhettek honlapunkon, illetve aki jelentkezik a túrasorozatra, azt a továbbiakban majd e-mailben is értesítjük. 

Jelentkezni a túrák helyszínein, lehet majd.

Várható menetrend pontos dátumait 2024 januárjában tesszük majd közzé!

1. túra: február 

2. túra: március 

3. túra: április

4. túra: május

5. túra: június

6. túra: szeptember

7. túra: szeptember 

8. túra: október

9. túra: november

A díjkiosztó 2024-ben is a Mikulástúrán lesz. Az időpont azon múlik, hogy a Mikulás mikor ér rá, ugyanis akkortájt sok a dolga. A mikulástúra már nem számít bele a pecsétgyűjtésbe, tehát tessék az egész évben aktívan túrázni! 

A fenti menetrendet igyekszünk betartani, de a programváltozás jogát fenntartjuk!!! 

 2024-ben is szeretettel várunk mindenkit!