Idei első Sulikupa túránkat február 10-én járjuk végig. Indulás 8:30-kor Szentendre, Annavölgy.

Gyülekező 8:15-től, ne késsetek! A parkoló a Lajos-forrási elágazás közelében található. Első látványosságunk a Vasas-szakadék lesz. Nem valami monumentális képződmény, de érdemes megnézni. Következő a Kőhegyi-menedékház. Ha nyitva lesz, tudtok némi frissítőt is vásárolni. Ha van ilyen igényetek, hozzatok némi költőpénzt! A háztól néhány 100 m-es oda vissza szakasszal érjük el a Petőfi-pihenőt, ahonnan jó idő esetén "Jó kilátásban" lesz részünk. Ezután már csak le kell ereszkednünk a kiindulóponthoz. Ha lesz elég víz a Bükkös-patakban, érdemes még meglesni a parkoló közelében lévő Anna-völgyi-vízesést is.

A táv 6 km, a szintemelkedés pedig +-188 m lesz.

Öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen! Ital legyen nálatok, de sok ennivalóra nem lesz szükség, mert kb. 12 órára célba érünk.

A környék turistaútjai gyakran eléggé sárosak szoktak lenni, számítsatok rá!

A kiindulópont megtalálásában segít a Google maps!

A tervezett útvonalunk térképét itt lelitek!

Szeretettel várunk mindenkit!

 

 

Az idei Sulikupa szezon túrái a "Jó kilátások -  Visegrádi-hegység" túramozgalmunkra épülnek. Annak kilátópontjait fogjuk felkeresni a túrák alkalmával. Aki a Sulikupán túl e mozgalmat is szeretné teljesíteni, egy szép jelvényért, annak meg kell vásárolnia a szükséges túrafüzetet. A füzet ára 1500 Ft/db. Minden túrán lesz nálunk néhány belőle, nem kell külön köröket futni a beszerzéséért!