Idei második Sulikupa túránkat március 9-én járjuk végig. Indulás 8:15-kor Csikóváralja egykori turistaházától.

Gyülekező 8:00-tól, ne késsetek! A parkoló Pomáz és Pilisszentkereszt között található, nem messze a Csobánkai leágazástól. Útvonalunk: Csikóváralja - Holdvilág-árok - Karolina-árok - Nagy-Csikóvár - Kis-Csikóvár - Gyopár-forrás - Csikóváralja. Első látványosság maga a Holdvilág-árok lesz. Ennek végében van egy 10 m magas függőleges létra. Akinek ez gondot okoz, egy meredek lépcsősoron kikerülheti. Szintén itt, egy mesterségese barlang is található. Aki belesne, hozzon lámpát! A Csikóvárak alatt lesz a túra fő atrakciója, a kilátópont, ahol az aktuális bélyegzőt találjuk.

A táv 7,3 km, a szintemelkedés pedig +-356 m lesz.

Öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen! Ital legyen nálatok, de sok ennivalóra nem lesz szükség, mert kb. 12:30-ra célba érünk.

A környék turistaútjai esős időben eléggé sárosak szoktak lenni, számítsatok rá!

A kiindulópont megtalálásában segít a Google maps!

A tervezett útvonalunk térképét itt lelitek!

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Az idei Sulikupa szezon túrái a "Jó kilátások -  Visegrádi-hegység" túramozgalmunkra épülnek. Annak kilátópontjait fogjuk felkeresni a túrák alkalmával. Aki a Sulikupán túl e mozgalmat is szeretné teljesíteni, egy szép jelvényért, annak meg kell vásárolnia a szükséges túrafüzetet. A füzet ára 1500 Ft/db. Minden túrán lesz nálunk néhány belőle, nem kell külön köröket futni a beszerzéséért!