Októberben nem Sulikupázunk, de november elején ismét szuper túrával várunk mindenkit. Túravezetőnk Drin Pista lesz, aki mindenről mindent tud.

A túra november 3-án kerül megrendezésre. Találkozó a Hidegvölgyi erdei pihenőnél 9:00-kor. A hely Telki és Budakeszi között félúton található, közvetlenül az országút mellett. A google segít odatalálni!!


Útvonal: Hidegvölgyi eredei pihenő és "kisvendéglő"-től a  Zöld háromszögön indulunk. Tormás réten át Tarnai pihenő majd tovább felfelé, de piros háromszög csatlakozásánál jobbra(!), a murvás útig, utána megint jobbra már a jelzetlen murvás úton, végül a egy kis földúton a "bedöglött" vörös pocsolya mellett, és legvégül a főút melletti biciklis úton vissza a Tormás-rétre, onnan a Hidegvölgyi házhoz. (Friss forró kávé, tea alapkaják mindig vannak).

A táv 8 km, a szintemelkedés kb 250 m lesz.

Pista már bejárta az útvonalat, ezt üzeni előzetesen:
"Nagyon meglepődtem az újulat intenzív növekedésén pedig alig volt eső és helyenként az észbontó mennyiségű berkenyén. A Tarnai-piheő után sok szép és  ritka berkenye kisfaj fordul elő, a nagyszeműek kifejezetten finomak, már most édeskések. Egyébként az egykori Vöröspocsolya felé sok  Barkóca berkenye fa van, roskadoznak a terméstől.A tölgyeket nemrég kivágták, nincs is más fatermetű az újulatban csak berkenye.
Hogy hogy áll majd  a Barkóca berkenye az, az időjárástól függ, az első hóig akár a fán is maradhat.
Az úton lehet tormát kiásni (aki éppen akar ) és ásványt/kőzetet is gyűjteni (a bringaúton a pegmatit-magmatit ha nem is gyakori de előfordul!!!)."
-Szerintem ez izgalmasnak hangzik!

A túrával kb 13 órára végzünk, tehát sok elemózsiára nem lesz szükség. Egy kis ital legyen mindenkinél. Öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen!

Szeretettel várunk mindenkit!