Következő túránkat Piliscsaba határában, a Nagy Szénás oldalában tesszük. Találkozó szeptember 28-án 8:00-kor Piliscsabán a Sportpálya és a temető közti részen, ahol aznap a "Richter egészségváros" rendezvénye is lesz. 

A kék jelzésen indulunk majd a Szénások felé, de nem megyünk fel rájuk, hanem egy jelzetlen úton visszafordulunk Piliscsaba felé. A táv 12,9 km, a szintemelkedés pedig 268 m lesz. Túravezetőnk Drin Pista lesz, aki állandó botanikusunk. Sok megállóra és még több hasznos információ befogadására készüljetek. Pista mindenről mindent tud és ezt meg is osztja majd a résztvevőkkel. Ezen kívül szívesen válaszol minden növényekkel kapcsolatos kérdésre. Egy kis előzetes, mire is lehet számítani:

- "Vadontermő, könnyen  összetéveszthető növények"

A Nádor hegy gerince alatti völgy gazdag az ehető és a nagyon hasonló de mérges közeli rokon növényekben, valamint sisakvirágban. A visszaúton pedig háborítatlan gyepet is érintve az egyetlen vadon élő citrom féleség(boszorkányfű) és a citrom illatú kakukkfű, valamint a meglehetősen ritka szőrős szeder meggyönyörködhető !

Ezen kívül,a veszélyes nemzetség(kapitális méretű Medvetalp fajok) legvadabb fajai már itt vannak az országban és jobb elébe menni a bajnak mint utólag a bőrgyógyásznak. -

 

Szokás szerint, öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen. Sok elemózsiára nem lesz szükség (Matyinak és Ágónak 3-3 szendvics), de italt mindenki hozzon magával, mert vízvételi lehetőség nem lesz útközben.

Kb 13 órára érünk vissza a kiindulópontra. 

Aki rövidíteni szeretne, elautózhat egészen a lőtérig és ott csatlakozhat a csapathoz kb 8:15-kor.

 

Szeretettel várunk ez alkalommal is mindenkit!