Közeleg az ötödik Sulikupa túra időpontja. Június 1-én a Vasas-szakadékot keressük fel. Kiindulópontunk Pomáz lesz. Találkozó 8:00-kor Pomázon, a Vróci út és a Vércse utca találkozásánál (A google segít odatalálni: útvonalterv!)

A túra nem lesz nehéz. A táv mindössze 10,9 km, a szintemelkedés pedig csak 442 m lesz. -Aki nem hiszi, járjon utána: útvonal. Pomáz határából a Z sáv, majd a K+ jelzéseket követve megyünk majd a Lajos-forrásig, ahol iható forrásvizet is találunk. Rövid pihenő után a S sávot majd a barlang jelzéseket követve találjuk meg a Vasas-szakadékot. Természetesen be is megyünk a szűk hasadékba. A továbbiakban a Z sávot követve a Kőhegyi turistaház felé megyünk vissza. A házban büfé is üzemel, aki inna egy üdítőt, hozzon magával egy kis költőpénzt. Tovább haladva a Petőfi-pihenő kilátópont érintésével érünk vissza Pomázra. Kb 13 órára érünk célba, ennek megfelelően hozzatok elemózsiát. Öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen.

A túrára ismét eljön Tóth Gábor "geocaching nagymester" úgyhogy lehetőség lesz  három geoláda megkeresésére is. Aki szeretne, hozzon valami ajándékot a ládákba.

A 3 láda: http://geocaching.hu/caches.geo?id=346

              http://geocaching.hu/caches.geo?id=611

              http://geocaching.hu/caches.geo?id=5489

Szeretettel várunk mindenkit!