Az idei év első Sulikupa túráját február 25-én, szombaton tartjuk. Címe: 1-2 kör a Dera-szurdokban.

Találkozó Pilisszentkereszt határában, a szurdok alsó bejáratánál lévő nagy parkolóban 8:30-kor. Táv 4,7 vagy 6,7 km, a szintemelkedés pedig 161 vagy 220 m lesz. Mi mindkét kört bejárjuk, de akinek elég egy kör, természetesen azért is megkapja az igazoló bélyegzőt. 

A Parkolóból a K+ jelzést követve először a Szentkút felé vesszük az irányt. Onnan legyalogolunk Pilisszentkeresztre, majd a Dera-(Kovács)patakot követve végigjárjuk a szurdokot. Remélhetőleg így év elején még lesz benne némi víz is. A Parkerdő nemrég új hidakat épített a nehezen járható részekre, most leteszteljük azokat. Visszaérve a kiindulópontra, indulhat a második kör. Aki kedvet érez, a szurdok fölött, a sziklák peremén visszajöhet a szurdok elejére, majd ismét végig a patak mentén. Öltözzetek az időjárásnak megfelelően, rétegesen. Meleg ital legyen nálatok, ennivalóra viszont nem lesz szükség, mert legkésőbb délre már visszaérünk a kiindulópontra. A Sulikupa 2023-as szezonját támogatja a CO-OP Star Kereskedelmi Zrt. Piliscsaba.

Azért, hogy a támogatónk el tudja látni a gyerekeket némi frissítővel, tudnunk kellene, hány főre készüljünk. Az alábbi "jelentkezés" linket legyetek szívesek kitölteni!

Jelentkezés a túrára!

Találkozópont megtalálásában segít a google.

A túra útvonala megtekinthető ezen a linken!

 

Szeretettel várunk mindenkit!