A szezon első túráját február 23-án (szombaton) tartjuk a Budai-hegységben. Azért szoktuk minden évben, februárban elkezdeni a Sulikupa túrasorozatot, hogy legyen egy téli túra is a repertoárban. Az előrejelzést nézve, lehet, hogy ez idén nem jön össze, ugyanis már-már tavaszi időt ígérnek a meteorológusok. - Na majd meglátjuk! Találkozó a Gyermekvasút Szépjuhászné megállójának pakolójában 8:30-kor. 

2 km-es, helyenként igen meredek emelkedővel kezdünk, hogy kellőképpen bemelegedjünk. A Piros sáv jelzést követve megyünk fel Budapest legmagasabb pontjára, az 527 m magas János-hegyre. A 23 m magas kilátó minden nap 8 órakor nyit, úgyhogy fel is mehetünk, hogy körülnézzünk. Nézelődés és egy kis szusszanás után továbbra is a Piros sávot követve Virág-völgy felé indulunk. Még mielőtt odaérnénk, jelzést váltunk és a Sárga sávon vissza indulunk kiinduló pontunk felé. A táv 6,5 km, a szintemelkedés pedig 261 m (az első 2 kilométeren!) lesz. Lehetőség van Jánoshegy megállótól vonattal való visszautazásra is. Aki ezt választaná, az járjon utána a menetrendnek!

Fél 12-re már meg is érkezünk a parkolóba. A túra rövidsége miatt sok elemózsiára nem lesz szükség, de ital mindenkinél legyen! Öltözzetek az időjárásnak megfelelően és rétegesen! Várhatóan délre már haza is érünk.

A túrasorozatba a helyszínen tudtok majd benevezni. A nevezési díj nem változott az eddigi évekhez képest, továbbra is 1000 Ft/fő/év. Ezért kapjátok meg a pecsétgyűjtő füzeteteket és az esélyt, hogy decemberre kiérdemeljétek a Sulikupát.

Ezen a könnyű túrán bárki részt vehet, de csak gyerekek nevezhetnek a túrasorozatba.

Az útvonal ITT!

Szeretettel várunk mindenkit!