A 2009 óta működő eseménysorozat célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természetjárást. Vegyék észre a természet szépségeit. Érdekes helyekre jussanak el és esetleg izgalmas túrákon vegyenek részt. A sorozatban a 2021-es év során a résztvevők kilenc vezetett (5-15 km-es) gyalogtúrán vehetnek részt. A gyerekek az első túrán kapják meg igazoló (pecsétgyűjtő) füzetüket. Ennek ára 1000 Ft/fő, ezzel járulnak hozzá az egész éves program költségeihez. Három túrán való részvétel után egy kitűzőt adunk emlékbe, aki pedig legalább 6 túrát teljesít és ezt az igazoló füzetében a megfelelő pecsétekkel igazolni tudja, névre szóló serleget kap elismerésül.

A túrákon bárki részt vehet 5-99 éves korig, azonban csak általános iskolások (és kitartó nagyobb óvodások) jelentkezhetnek a túrasorozatba és a végső serleg díjazásban is csak ők részesülhetnek. A díjátadásra hagyományosan, a decemberi „Mikulástúrán” kerül sor. Igyekszünk körtúrákat szervezni, hogy az indulási és a végpont egy helyen legyen. A kiindulási helyekre való eljutást a túrázóknak kell megoldaniuk. Ebben számítunk a szülők aktív segítségére. Ismét lesz túra a Rám-szakadékba és természetesen az éjszakai túra sem hiányozhat. A túrák különböző nehézségűek és hosszúságúak lesznek, de mindenki számára teljesíthetőek. A résztvevők maguk választhatnak 6 vagy akár 9 nekik megfelelő túrát. Feltétel, hogy a 9 év alattiak csak szülői kísérettel vehetnek részt a túrákon. A részletekről folyamatosan értesülhettek honlapunkon, illetve aki jelentkezik a túrasorozatra, azt a továbbiakban majd e-mailben is értesítjük.

Jelentkezni a túrák helyszínein, lehet majd.

Várható menetrend:

1. túra: május 29. (szombat): Dorog, Bányász-kör 

2. túra: június 13. (vasárnap): Kilátó, arborétum, lombkorona sétány Dunaszentmiklós környékén.

3. túra: szeptember 11. (szombat): Visegrádi-hegység Hirsch-orom.

4. túra: szeptember 18. (szombat): Pilis, Sas-szikla túra a Piliscsabai Egészségnap és Sportágválasztó keretében.

4. túra: október 9. (szombat): Éjszakai túra.

5. túra: november 6. (szombat):

Több pótnapot nem biztos, hogy be tudunk iktatni, úgyhogy, a szabályokat majd úgy alakítjuk, hogy minél több gyerek kaphasson serleget az év végén. 

Ráadás túra, várhatóan, december 11-én. (szombat este): A szokásos esti Mikulás túra Piliscsaba-Klotildliget vasútállomástól. 

A díjkiosztó 2021-ben is a Mikulástúrán lesz. Idén, kivételesen, ez a túra is beleszámít a pecsétgyűjtésbe. Tehát tessék az egész évben aktívan túrázni! - Lehet, hogy ezen is változtatunk majd, szükség esetén.

 

A fenti menetrendet igyekszünk betartani, de a programváltozás jogát fenntartjuk!!! 

Az előző évi túrasorozatot támogatta a Magyar Természetjáró Szövetség. Ezúton is köszönjük!

 

2021-ben is szeretettel várunk mindenkit!