Nyár elején az MTSZ 110 túrasorozat keretében tartottunk egy vezetett túrát, amin megpróbáltuk bemutatni lakóhelyünk környékét. Jól sikerült, aki eljött jól érezte magát. Vagy legalábbis ezt mondta.

Nos, maradt még látnivaló, úgyhogy újabb vezetett túrát hirdetünk. Találkozó november 18-án (szombaton) 08:35-kor Klotildliget vasúti megállónál. Ha a vonatok késnének, várunk egy kicsit.

A teljes túra 11,2 km és ehhez +444 m szintemelkedés is társul. Majdnem körtúra lesz, ugyanis a Kisgulyánál (a rajttól 500 m-re) fejezzük be, hogy ott megvendégeljük a csapatot.

A rajtnál tud parkolni néhány autó, de lehetőleg Piliscsaba vasútállomásnál parkoljatok, ott van bőven hely. Vagy gyertek vonattal.

A távot 4 szakaszra osztottuk. Készítettünk egy időtervet is, ezt igyekszünk majd tartani, de ha ez nem jön össze, az sem nagy baj. Számítsatok rá, hogy lesz két rövid, meredek emelkedő és egy meredek, morzsalékos lejtő is.

1.) Klotildliget - Gyula-pihenő (másodszor) 5,1 km 1:50

2.) Gyula-pihenő - Sas-szikla 1,4 km 0:40

3.) Sas-szikla - Iluska-forrás (sajnos ez egy víz nélküli forrás) 2,5 km 1:00

4.) Iluska-forrás - Kisgulya 2,2 km 0:50

Várhatóan 14 órára érünk majd célba.

Útközben lakott területeket nem érintünk. Hozzatok magatoknak annyi enni és innivalót, ami kitart a célig. Ott aztán vendégeink lesztek egy kis teára és zsíros kenyérre. Öltözzetek az időjárásnak (ne az évszaknak) megfelelően és rétegesen. Akik a csapat elejével lépést tudnak tartani, azoknak minden pihenőnél lesz 20-25 percük regenerálódni. A lassabbaknak kevesebb. 

Érintjük a Pilisi kilátások túramozgalmunk egyik pontját (Gyula-pihenő), akinek van ilyen füzete, hozza magával. Aki a túrán vásárolná meg, jelezze előre.

Reméljük, száraz, napos időnk lesz, de ha mégsem, a túra akkor sem marad el!

A túrán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 40 fő jelentkezését tudjuk fogadni. Jól gondoljátok meg és csak akkor jelentkezzetek, ha el is jöttök, nehogy más elől vegyétek el a lehetőséget! Kérdés esetén írjatok e-mailt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési űrlap!

Útvonal!

 

Gyertek, jó móka lesz!