Mi kell egy jó teljesítménytúrához?

-Jó útvonal, 

-Rutinos, lelkes szervezőgárda, 

-Motiváló díjazás,

-Jó idő, bár ha a fenti három dolog összeáll, akkor ez nem is annyira fontos.

Nos, részünkről a fentiek rendelkezésre állnak, most megjött az „ihlet” is. Egyesületünk méltán népszerű tagja Kovács Tamás „Tomasz” (többek között 15-szörös KINIZSI 100-as teljesítő) idén ünnepelte 50. születésnapját. Ez alkalomból úgy döntött(em)ünk, teljesítménytúrát rendezünk szeptember 26-án. Így 50 fölött azért már nem megy úgy a gyaloglás, mint 20 éve, ezért egy kicsit elmaradtunk az ötventől, viszont cserében lesz bőven szintemelkedés.

Fontos, hogy a túra csak egyszeri alkalommal kerül megrendezésre!!!

Nem a „modern”, a túrázókat mindenhol minden földi jóval ellátó rendezvények mintájára, szervezzük, inkább a régebbi időkre nyúlnánk vissza.

A táv 44,8 km, a szintemelkedés kb 1788 m lesz. Kevés lakott területet érintve, igazi túraélményt próbálunk nyújtani, ami jelent némi kihívást is. Az útvonal már meg is van. Nem festjük tele az erdőt nyilakkal és nem tűzdeljük tele szalagokkal (kivéve az esetleg kevésbé jelzett elágazásoknál), hogy a túrázóknak egy kicsit oda kelljen figyelni, ne a rohanásé legyen a főszerep. Természetesen lesznek ellenőrző pontok, amik közül néhány frissítőhelyként is üzemel majd. A célban lesz vajas, zsíros kenyér és jó sok hagyma – ahogy mi szeretjük. A rajthelyen nem sok autó fér el, igyekszünk majd kijelölni egy jó parkolóhelyet.

A sikeres teljesítőket egy szép bronzjelvénnyel és egy oklevéllel jutalmazzuk meg.

Ha kérdésetek lenne, állunk elébe az alábbi címen:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A túrára lehetőleg nevezzetek elő, de a nevezési díjat csak a rajtban kérjük majd. Nevezni az alábbi linken lehet:

Kovács 50

Rajt/cél hely Kesztölcön lesz (Leányvári átszállással, busszal és vonattal is könnyedén megközelíthető), az Erdészház Turistaszállóban.

Ha már ott leszünk, az esetleg kisebb távra vágyóknak is biztosítunk lehetőséget. Hogy maradjunk az éveknél, ifj. Kovács Tamás 20 év körüli lelkes túrázónk (aki már 5-szörös KINIZSI 100-as teljesítő) tiszteletére „Tomi 20” elnevezéssel egy 22 km-es távon is lesz lehetőség indulni. 

Íme, a részletek:

Kovács 50

Rajt/cél: Erdészház Turistaszálló 2517 Kesztölc Iskola utca 67.

2020.09.26.

rajt idő: 6-8 ig

táv: 44,8 km

szintemelkedés: 1788 m

szintidő: 11-13 óra (az indulási idő függvényében)

nevezési díj: 2000ft

útvonal: Kesztölc – Pilis-nyereg – Kétbükkfa-nyereg – Boldog Özséb –kilátó – Szántói-nyereg – Pilisszentkereszt – Dobogókő – Kétbükkfa-nyereg – Égett-hárs – Hirsch-orom – Égett-hárs – Piisszentlélek – Fekete-hegy - Kesztölc 

 

Tomi 20

Rajt/cél: Erdészház Turistaszálló 2517 Kesztölc Iskola utca 67.

2020.09.26.

rajt idő: 7-9-ig

táv: 22,1 km

szint: 941m

szintidő: 6 óra

nevezési díj: 1500ft

útvonal: Kesztölc – Pilis-nyereg – Kétbükkfa-nyerg – Égett-hárs - Piisszentlélek – Fekete-hegy - Kesztölc