Magunkról

Bankszámla számunk:10702143-22792608-51100005Adószámunk:18030435-1-13Tisztségviselők: Elnök:    Bohner Zoltán Alelnök: Tóth Gábor  [...]

Gyere fel a Prédikálószékre #2

2021-ben második alkalommal rendezzük meg a "Gyere fel a Prédikálószékre" teljesítménytúránkat! Lényeg, hogy találkozzunk 2021 [...]

"Jó kilátások!" Visegrádi-hegység

A teljesítés menete A résztvevőknek az alábbi 12 kilátópontot kell felkeresni: Kő-hegy, Kada-csúcs, Asztal-kő, Vörös-kő, Dobogókő, [...]

VI. Köménymagtábor

2020. június 27. és július 1. között magukat általános iskolásnak vallók számára rendezünk vándortábort. Szennáról indulunk és [...]

Még egy hiányzó bélyegző 2019.06.11.

Sajnos egy újabb bélyegzőnk a fejét vesztette. Ezúttal a Fekete-kőnél van a hiány. Igyekszünk pótolni.

Fényesliget kávézó

Kedves Túrázók!A Fényesliget kávézóban bizonytalan ideig nem lehet túrafüzeteket vásárolni! Megértést köszönjük!

Üdvözlünk a Piliscsabai Természetjáró Egyesület (PI-TE) weboldalán!

Engedjetek meg egy rövid bemutatkozást, melyből kiderül, honnan indultunk és merre is tartunk:

A Piliscsabai Természetjáró Kör 2004. március 15-én alakult. Alapvető célkitűzésünk a kezdetek óta nem változott: "Elsősorban gyalogtúrákat szervezünk és vezetünk hazánk tájainak megismerésére, egészségünk megőrzésére és szabadidőnk hasznos eltöltésére. Részt veszünk különböző túramozgalmakban és teljesítménytúrákon. Tagjaink sorába várunk mindenkit, aki szeret túrázni és turistához méltóan viselkedik, a túrázás írott és íratlan szabályait betartja.”
-Részlet a megalakuláskor közzétett felhívásból.

Az első év az ismerkedéssel telt, de 2005-től már "szabályos", túrajelentésekkel adminisztrált túrákat tettünk. Jó hangulatú családi kirándulások zajlottak a környéken. Később a teljesítménytúrákon való részvételre került a hangsúly és elkezdődött az MTSz-pontok gyűjtése is, a különféle természetjáró fokozatok elérése érdekében. Évről évre nőtt a megtett kilométerek, leküzdött szintek és így a túrákért kapható pontok száma is.

2009. végén merült fel a gondolat, hogy önálló jogi személyiséggel rendelkező, igazi egyesületet hozzunk létre. December 27-én meg is tartottuk alakuló közgyűlésünket. A Pest Megyei Bíróság 2010 májusban jegyezte be egyesületünket, azóta "hivatalosan" működünk.
Teljesítménytúrák rendezésén kívül már több jelvényszerző túrát és túramozgalmat is működtetünk. Ezeket a pilisi túrákat már több, mint 2500 túrázó járja, illetve járta be.

Egyesületünknek számos túrafelszerelése is van már, ezeket tagjaink díjmentesen használhatják.

Egyesületünk a Magyar Természetjáró Szövetség tagja, így tagjaink kedvezményesen igényelhetik a Természetjáró Szövetjég által kibocsátott TEKA kedvezménykártyát is, amely sok kedvezményt biztosít a természetjárók számára. A tagsági díjunk jelenleg 2.000 Ft/év, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/év. Tagságunk létszáma jelenleg meghaladja a 40 főt.

A 2016-os adóévtől fogadni tudjuk a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásait is. A befolyó összeget túramozgalmaink működtetésére, túrák szervezésére és teljesítménytúrák rendezésére fordítjuk majd.

Kérünk, hogy az adóbevallásod rendelkezési nyilatkozatára a következő adószámot írd: 18030435-1-13    Köszönjük!

Minden túrázni szerető, természetbe vágyó embert várunk körünkbe, meghirdetett túráinkon pedig azokat is szívesen látjuk, akik nem tagjai szervezetünknek, de egyetértenek alapelveinkkel, vagy csak túráznának egy jót!

Piliscsabai Természetjáró Egyesület

Csatlakozz!

Túrázz!

Túrázz!

Segíts!

Segíts!

Lap tetejére